fbpx
Ring oss direkt!
08-121 594 20

Vanliga frågor

Söker du efter svar? Vår FAQ är det snabbaste sättet för dig att få hjälp!


Resultatbaserad marknadsföring

Vad betyder resultatbaserad marknadsföring?
Resultatbaserat marknadsföring betyder att man tar betalt utifrån ett resultat och inte ett fast arvode. L2B tar endast betalt utifrån resultaten du får från våra annonser. Videovisningar, webbplatsbesök, leads, bokningar och köp är exempel på vad som kan definieras som resultat. Vi har oftast ett fast pris per antal eller per 1000 st.
Betalar jag för webbplatsbesök även fast kunden inte genomför ett köp?
Vårt ansvar är att få ditt företag och produkt att synas och få in potentiella kunder till din webbplats. Det finns många faktorer utanför vår kontroll som avgör om kunden genomför ett köp eller inte, Checkout, webbplatsens uppbyggnad och användarvänlighet är bara en bråkdel av olika faktorer som påverkar om kunden genomför ett köp. Därför tar vi betalt för de potentiella kunderna som besöker din webbplats.
Hur driver ni annonsen?
Under tiden annonsen är aktiv på Facebook eller Instagram kan vi se live vilka som interagerar med annonsen och är intresserade. Vi optimerar och styr annonsen utifrån våra dagliga analyser för att de ska leverera ett så bra och verkligt resultat som möjligt. Ibland testar vi även olika bilder, texter och målgrupper för att hitta den bästa strategin.
Hur länge är annonsen aktiv?
Vi marknadsför alla annonser i max 20 dagar eller tills dess att individuell budgetgräns är uppnådd.
Vad är skillnaden mellan Likes 2 Business och om jag kör min egen marknadsföring på Facebook & Instagram?
Att göra en egen annons på Facebook och Instagram är inte svårt.. Att få riktiga affärsresultat från sina sociala media prestationer, nå rätt målgrupp, använda re-targeting, skapa anpassade målgrupper, använda Facebook pixlar för att nå tidigare kunder och webbplatsbesökare samt att optimera sin annons för bästa resultat kräver en mycket hög kompetens. Vi hjälper dig inte bara att göra annonsen med professionell textskrivning och foto/video redigering, utan även att faktiskt få en positiv ROI ifrån dina satsningar på sociala medier. Få erfarenhet från personer som spenderat +5 miljoner på Facebook annonsering så att inte du behöver göra det.
Hur vet ni vilka annonser ni ska göra?
Vi utgår alltid utifrån kundens behov. Vi genomför en behovsanalys tillsammans med kund där vi går igenom behov, kortsiktiga mål och långsiktiga mål för att lägga upp en marknadsföringsstrategi som passar kunden och ger bäst resultat. Utifrån marknadsstrategin tar vi fram förslag på annonserna, du som kund får alltid granska annonsen innan publicering.
Varför ska man göra 3-stegs konvertering?
Många företag gör en reach annons, för att bygga brandet. Andra gör en konvertering annons, för att få fler kunder. Vad de glömmer är alla steg emellan. Människor köper bara av företag de känner till, tycker om och litar på. Vi tar dina kunder på en resa som bygger upp just dessa parametrar och gör de redo att köpa från dig. Samtidigt får vi fram vilka som faktiskt är dina riktiga kunder, och sållar bort resten. Vi gör helt enkelt kalla potentiella kunder, till varma kunder. Att bygga en relation med dina kunder är det enda bevisade systemet för att skapa försäljning i sociala medier. 3-stegs konvertering är vår framtagna modell grundat på den bevisade teorin, för att fungera i Sverige.
Varför ska jag anlita en resultatbyrå istället för en traditionell marknadsföringsbyrå?
Med en traditionell marknadsföringsbyrå eller PR-byrå betalar du ett högt fast arvode på ca 25-30 000 kr/mån och många gånger även en hög annonskostnad, du får ta risken om det blir en bra eller dålig investering. Vi som resultatbyrå tar endast betalt för resultaten vi skapar och det innebär att vi som byrå tar risken tillsammans med dig. Skapar vi inga resultat betalar du ingenting.
Vad händer om jag inte får några köp?
Likes 2 Business uppdrag är att hjälpa dig att fylla din butik med kunder, oavsett om du har en fysisk butik eller e-handel om dem sedan väljer att handla har mycket att göra med hur din butik upplevs av kunden.

Annonsautomaten:

Hur fungerar annonsautomaten?
Vår tjänst Annonsautomaten är skapad för att passa företagares vardag på bästa sätt, snabbt, enkelt och effektivt. Helt enkelt, enklare tillväxt med automatiserad annonsering. Vår process: 1. Du svarar på 5 snabba frågor i vår interaktiva chatbot och får pris direkt på skärmen kostnadsfritt. 2. När du genomfört ditt köp sätter vi igång och skapar anpassad annons för just dina behov. 3. Du får din egen personliga kontakt, en Sociala medier specialist som skapar, analyserar och optimerar din annons löpande. 4. Din annons levereras inom 24 h till angiven mail. 5. Du får granska och godkänna annonsen. 6. Vi publicerar annonsen 7. Annonsen är aktiv i 20 dagar. 8. Vi levererar en resultatrapport som innehåller de resultat som vi åstadkommit med din annonsering samt en beskrivning av vad resultaten innebär.
Hur får jag resultat från min annons?
Under tiden annonsen är aktiv på Facebook eller Instagram kan vi se live vilka som interagerar med annonsen och är intresserade. Vi optimerar och styr annonsen utifrån våra dagliga analyser för att de ska leverera ett så bra och verkligt resultat som möjligt. Ibland testar vi även olika bilder, texter och målgrupper för att hitta den bästa strategin. Får du inte minst de resultat som ingår i vår “pengar tillbaka garanti” betalar vi tillbaka hela summan för tjänsten Annonsautomaten.
Vad ingår i priset?
När vi säger allt så menar vi det. Annonsautomaten tar hand om hela din annonsering! – Vi skapar er annons från grunden – Bild eller video från era kanaler eller från vår mediabank – Skräddarsydd text som speglar ert varumärke – Leverans av annons inom 24 h för granskning – Daglig optimering och analys – Egen Social Media Analytiker som du kan kontakta vid frågor – Utförliga redovisningar på hur annonsen levererat – Pengarna tillbaka garantin
Hur fungerar ”Pengarna tillbaka garantin”?
Pengarna tillbaka garantin innebär att om vi inte levererar minst de resultat som är angivna nedan med er annonsering betalar vi tillbaka hela summan. Resultatparametrar för “pengar tillbaka garanti”: – Videotittare: 10 000 – Räckvidd: 15 000 – Webbplatsbesökare: 100 – Leads: 3
Hur vet ni vilka annonser ni ska göra?
Vi utgår alltid utifrån kundens behov. Vi din beställning av vår tjänst Annonsautomaten anger du vad målet med din annonsering är. Utifrån dina mål och behov skapar vi en annons som vi levererar inom 24 h för granskning. Annonsen skickas alltid till dig som kund för granskning och godkännande före publicering.
Hur länge är annonsen aktiv?
Vi marknadsför alla annonser i max 20 dagar.
Vad händer när annonseringen är klar?
När annonseringen är slutförd skapar vi en resultatrapport som vi skickar till dig som kund. Resultatrapporten innehåller de resultat som vi åstadkommit med din annonsering samt en beskrivning av vad de betyder.

Har du frågor?

Vi försöker göra det så tydligt som möjligt för dig. Om du känner dig osäker eller har frågor på hur våra tjänster fungerar så ska du alltid höra av dig till oss. 

Vi hjälper dig mer än gärna!